KNVB

Industry: Finance/Consultancy/Research / Office: Rotterdam

The Challenge

KNVB Expertise is een initiatief van de KNVB, de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie (CED) en de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO). Het kenniscentrum heeft als doel betaaldvoetbal­organisaties (BVO’s) te ondersteunen in hun ­ontwikkeling door middel van (vernieuwend) onderzoek, kennisdeling, opleiding en advies.

Hoe scoor je als club op ­financieel, 
organisatorisch en commercieel vlak ten ­opzichte van andere clubs?

KNVB Expertise en haar initiatiefnemers richten zich op vernieuwende en innovatieve inzichten die de BVO’s kunnen gebruiken om hun ­organisaties verder te verbeteren. De aangeleverde gegevens en ­resultaten van de diverse onderzoeken worden door DesignBoard omgezet naar duidelijke en heldere infographics, grafieken en andere vormgevings­oplossingen, zodat de clubs inzicht krijgen in hun ­financiële en ­commerciële gegevens en deze kunnen vergelijken met andere clubs.

Realisation

In het jaarlijks terugkerend financieel benchmark­rapport ligt de uitdaging om de gegevens van 18 clubs in de Eredivisie en 16 clubs in de Eerste divisie, inzichtelijk te maken in een ­fraaie en toegankelijke vorm­geving. Iedere club ontvangt een gepersonaliseerde doos met daarin een aantal exemplaren van dit rapport en een USB-stick met een digitale variant. Voor zowel de realisatie van deze benchmark brochure als het drukwerk ervan geldt een publicatie embargo.

YOUR BENEFITS!

WHY TEAM-UP WITH DESIGNBOARD?

Working together
to get the job done!